Wednesday, December 29, 2010

COMMON REASON WHY ARE BOY BREAKING UP WITH GIRLS!!!

So hey yo sexay lady who views ma belokk *wink wink.Okey2,cukup lah Amir menggoda viewers belokk ni.So Amir rase dah agak lame Amir tak update blog Amir ni.You know why?Because of i'm tired of people hating me!Dkt facebook,formspring!

you guys : -________-


Yelah yelah.Amir stop dari bebel.Puas hati?So guys!Topik kita pada hari ini ialah!!I mean hari2 yang anda melihat blog Amir ni ialah Sebab biasa mengapa budak2 laki mintak break up dgn pmpuan.Haa,bila dah mention perkara biasa means tak byk sgt lah reason yg boleh tnjuk sbb bnde mmg usualy terjadi dkt KORANG.haha So here we go bitchasss!!!


1. FACEBOOK
Boyotpren korang letak status single,pastu korang beleter,die pun mintak putus.Takpun die menggatal dgn pmpuan lain pastu gadoh kn? "Kau ni mmg sangap pmpuan kn?!".gedebuk gedebak putus.Simple je kn?Laki mmg mcm tu.Umur remaja ni dorang sexualy active.Bukan nak buat statement sexual.Cume ermh.emm ok mmg sexual pun.tapi camon la girls.accept je semua ni.










2.QUEEN-CONTROLL
Yaa,jangan nak bebel kt Amir pape ok.Memang perempuan usualy get excited bile baru dapat bf.Muka bf tokang pecah,muka seret tar pun die cakap handsome kn.Alahai,lupakn je semua tu.So usualy cerita nya begini korang putus.Orang laki ni die ade penyakit "Gatal Bontot".Yes anak anak!Penyakit ini kini merebak dengan pantas.Orang lelaki ni dorang mmg suke lepak bandar,g keluar main bola la.Yea,guys stuff!Lepastu wanita wanita yang rase boyotpren muka pole dancer yang handsome tu selalu marah."Biee ni saje je kn nk keluar rumah,nak tayang muke kn?!!".


3.GIRLS

Bile google "unfaithful" nampak banyak pic pmpuan yang curang.susah nak cari pic laki curang ni.haih haha.okey2.Kenapa Amir tulis girls is sbb lelaki usualy putus dgn korang sbb pmpuan lain.kn? "Groawhrll!!!Amir you son of a B***H!!!" hoh maroh doh die ea.Sabar sabar.Lelaki memang mcm tu.Cuma Amir je yang setia pada satu.Memang beruntung sape yang dapat Amir.Yaa awek cun,follow blog Amir kalau nak jadi girlpren Amir!




Anda-anda rase betul kah ini sebab?Leave you comment please.

FOLLOW MY BLOG.

Wednesday, December 15, 2010

ONLY 3 STEP TO BE AN EXPENSIVE HOTIE!!!

Ya rakan-rakan semua!Anda kini di dalam rancangan "BAGAIMANA NAK JADI PANASS!"

Tu saje tak cukup lah.Hot buat ape.Korang duduk belek awek dkt FB tu hot kan ramai?Tapi korang ingat dorang dah up sangat da?Korang ingat dorang dah golongan paling patot di respect orang dah?KORANG PIKIR SEKALI LAGI!

Korang patot jadi mcm Amir ni.

you guys : -.-""""

Ok ok.maybe Amir tak hot tapi Amir tau bagaimana cara ingin menjadi hotie.Oops,EXPENSIVE HOTIE.Follow this step you guys as gus tu dus dus.


1.UP-TO-DATE FASHION
Pergi lah surf website siket.Jangan lah pergi melaram dkt kompleks teruntum ke.Pasa malam je ke.Duit takdk?tak pyah fikir nak jadi hot stuff ok.What im trying to say here jangan lah nak merepok al gonggos sangat.Cari lah duit.Pergi lah buy something dkt shoping complex yang branded siket.Tapi yang paling penting sekali ingat ni mase pilih dress wtv so.SIZE.wajib sesuai.or korang akan nampak mcm homo.mcm justin bieber sebelum femes ni.








2.SEXY POLITELY
SEXAY kan gambar sebelah ni?haha.ni bukan sexy politely maksud Amir.Amir tgk awek Arob pakai purdah lagi,nampak mata saje dah rase cair ding dong.So sexy ni atas creativity korang.Bukan mcm makcik sumbat air 4 gelen ni.Ade ke pakai gitu.Jangan lah korang g tayang boobs begitu saje.Mcm gardenia.sungguh enah di makan begitu saje.senang je orang dpt tgk korang punye.haih.Pikir pikir lah awok.Orang laki ni kalau nampak yg tayang barang dah target nak buat sedap je.Jangan lah rase popular sgt kalau dah tayang barang ok.Go close up yours!Now!








3.ILMU SOSIAL

Pergi bersosial tu biar lah elok2.Takpyah nak kerja maki2.Letak gambar biar cantik.Baru up gitu kan.Haha.Kalau korang cakap nak kerek.Kerja nak maki orang.Ade orang steal pic siket pergi post status fb "Maki betina sundal ni!dia curi pic aku!".Puh-leaseeee.Behave your self.Cheap gile.Cube rilek.Lady Gaga?Justin Bieber?Merata dunia pakai gambar die.Ade die maki gitu?Tak kn?So tolong lahhhhh.Janan lah nak sombong sgt.Choosy sgt.Kalau mls pun bgtau la malas ke penat ke nak chat.haih




Thursday, December 9, 2010

16 GAMBAR BOLA SEPAK TERLAWAK SEPANJANG MASA!!!


Anda pernah memuja diri sendiri kerana dapat mengambil gambar yang cantik?Anda pernah memuji diri anda kerana dapat mengambil gambar membe tgh buang air besar?hmm.Mungkin korang hebat.TETAPI!!!Tahu kah anda bahawasanya seorang fotografer yang hebat perlukan ketangkasan dan kreativiti yang tinggi?arghh!Anda mmg tak pernah tahu ape2!hahaha Pape la Amir mengarut kan.Just check this stupid jizz out bebehh :P







"Now,lompat hamid!"





 "Hehe,terer kau punye skill,sampai boleh klua bola ikot bontot."







Pertandingan Kapoiera Antarabangsa





yang ni Amir speechless nak kasi caption ape.GULP!!!





PERTANDINGAN MENYANYI SAMBIL GAYA








 "Aku dah buta.isk isk."


FACESTAND




 FACESTAND 2
 KIUT KAN?IHIK2
 "Nak buat dread lock ah."
DAH CUKUP KETAT

Wednesday, December 8, 2010

4 FLYER PALING BODOH PERNAH WUJUD!!!

Selalu nye korang jalan2 tengok tepi ade flyer ah long la,jawatan kosong lah,kid missing la kn?Hari ini!!!I mean,hari yang korang view post ni lah.Amir nak tunjuk dekat korang flyer paling bodoh.Tapi Amir suke flyer ni.Stylo lagi dari flyer yang budak2 buat pakai adobe lah ape bnde tah nak buat kan.Check this out guyss!!!







FOLLOW MY BLOG

Tuesday, December 7, 2010

8 LANGKAH NAK LUPA DAN DAPATKAN EX KORANG!!!

Basically,bagi wanita dan lelaki kat luar sane yang tengah meleleh hingus ashik nangis igt kat girlpren and boyotpren korang.Yang berbahagia lagi handsome profesor dato' dr. Amir ade step2 untuk lupakan dorang dengan hanya menggunakan 8 langkah yang mudah,cepat dan betul ;)

1)BERHENTI PUJA SI DIA!!!


Mane2 manusia yang tak appreciate cinta follower blog Amir mmg moron al-biskut jacob-sangat sedap-lah!(Ape lagi,follow lah)Korang jangan lah nak puja sangat ex korang tu HOTIE sgt.Just lupakan ok!Dorang kentot busuk jugak bau nye kan.Cuba bayangkan?euwhhh.Nanti dorang akan regreat jugak after their next "true love" betray die.What goes around,comes around.





2)NO STALKING!!!


Ni perkara biasa dan teramat bodoh yang semua orang buat.Jangan cakap tak lah kan.Dah putus korang g stalk sape bf/gf die la.check comment la,tanye membe die baik dgn sape la.Pastu jeles,bising memekak sorang2.Yang perempuan g call membe2 nangis.Korang tak nampak ke yang korang ni menyusah kan orang?ishhh.Tu baru stalk gitu.Kalau korang g follow die skali nampak ex korang dalam keadaan dalam gmbr ni tak ke nak bunuh diri?


3)BUANG SEMUA BARANG YANG BERMEMORI GITU!!!

Unless ex korang pernah bagi kereta atau motor sebijik,selain dari tu just throw away ok!!!Tak pun korang bukak mudah.com ke Ebay ke kn.Go jual kat sane.Duit pun dapat kan.Jangan layan lagu sedih2 pastu g peluk barang2 tu.Euwh camon guyssssssss!!!Wake up!!!







4)BERHENTI DENGAR LAGU KEPARAT!!!

Haa keparat adalah satu term yang nak menggambar orang2 yang over.haha.korang dah tau korang sedih,asal lah g bahan layan cite kuch kuch hota hai laa,lagenda budah setan la.Lagu pulak nak layan lagu Bila cinta la,Sampai menutup mata la.Padahal ex korang tgh berseronok cheer up life.Dah la oi.Ashik menangis je tak gunee.






5)LAYAN THE BUFF AND THE HATERSS!!!

Ingat tak sape yang paling dorang benci?Bingo,that is your target.Pergi berbaik dgn dorang.Kasi ex korang naik panas siket dkt usus kecil dan elium dorang.Haa,ade kenalan sexy2 buff2?g dekat dorang.tapi jangan lah over sangat ok.Nanti ex korang ckp korang jijik pulak.Die pun tak pandang dah korang.






6)INGAT MASA-MASA BURUK KORANG!!!

Ingat tak die pernah buruk kan name korang dkt orang ramai?Haa mesti ade rase nak blaja karate kan?Nak kasi sepak jurus 6 sekali 7 lipat mertajam punye penyepak kaki naga kan?Bile rase nak datang je memori al funso sedih korag tu just ingat mase2 teruk dan tak handsome tu.







7)BECOME HOTIESSS!!!

Jadi lah hot siket kan.GO gym,exercise,buy facial treatment cream or wtv shit called idk.Get smoking hot guys.Biar dorang regret siket tinggal korang.Korang dah follow blog Amir mmg tak patot ditinggal kan!!Tapi jangan lah jadi jijik mcm gambar ni pulak ok!








8)I DONT CARE!!!

Act like korang tak kesah langsung pasal die.Die nak g oversea ke over planet ke ape ke.Korang just buat dunnoe.Just cakap mcm ni kat diri korang"Aku ni terlalu handsome dan cantik untuk melayang kerenah kanak2 sepastik sepewrti ex aku ni haa.".haha tu cruel sangat janga ajadi mcm tu pulak!!!Just act you dont care ok!! :)







CONCLUSION

Orang yang kuat adalah orang yang bijak menguasai emosi nya bukan yang dapat mengawal fizikalnya.Ingat tu.Kawal.Banyak2 kan solat.Tak solat tak jadi ape.AMIN~

FOLLOW MY BLOG

Saturday, December 4, 2010

BABY,I CAN'T BELIEVE SOMETHING LIKE YOU COULD HAPPEN TO ME



So many times I thought I hold it in my hands
but just like grains of sand
love slipped through my fingers
so many nights I asked the Lord above 
Please make me lucky enough to find a love that lingers
Something keeps telling me that you could be my answered prayer
you must be heaven sent, I swear

Girl in your eyes I feel your fire burn
oh your secrets I will learn
even if it takes forever
with you by my side i can do anything
I don't care what tomorrow brings as long as we're together
my heart is telling me that you could be my meant to be
I know it more each time we touch
cuz...

Something happens when you look at me I forget to speak
something happens when you kiss my mouth my knees get so weak
could it be true is this what God has meant for me?
cuz baby I can't believe...that something like you could happen to me

Something magical 
something spiritual 
something stronger than the two of us alone
something physical
something undeniable
nothing like anything that i've ever known
cuz...

Something happens when you look at me I forget to speak
something happens when you kiss my mouth my knees get so weak
could it be true is this what God has meant for me?
cuz baby I can't believe...that something like you could happen to me

Wednesday, December 1, 2010

AMIR KASI SEX EDUCATION BESERTA VIDEO!!! ;)

Holla bola  guys :) Pernah dengar ISMFOF?Amir sure ramai dkt luar sane tercengang ape bnde lah Amir tulis kan.ISMFOF was actually I Set My Friend on Fire.Mesti ade yang dah tau kan?Tapi confirm ade lagi yang tak tahu kan?ISMFOF ni band yang membawa genre screamo.Ade orang boleh terima,ade jugak yang boleh kan.Tapi ISMFOF ni boleh ajar korang dgr lagu screamo sbb doranh punye lagu hillarious!!!Selalu band screamo ni buat lagu mcm nak mogok lepas kan ape yang terpendam dalam hati gitu.uicehh.Papepun Amir nak talk pasal sex education ni tak baik ajar lebih lebih sgt sbb budak sekarang dah ramai yang teruk kan.Ajar sekadar yang patut sahaja.So,Amir nak kasi korang ilmu sex bersertakan video!!!So here is it ;)

Lyrics to Sex Ed Rocks :
There comes a time in every mans life
when he grows hair where it used to be bare

I know you're feeling weird, but you should be happy
You don't have a vagina, that would be crappy
Because periods suck (and commas rule!)
This is Sex Education, not grammar, fool!

Chorus:
When she gives you affection, you better wear protection
That skank might have an infection, are you paying close attention?
In Sex Ed, remember what you read
Just forget what the others have said
get it through your head, use your brain before you go to bed

And it takes only one sperm cell to make a baby,
And if you think they are cute, then you must be crazy
Babies suck because they barf and poo and cry
They have the ability to pee in your eye
(OH MY GOD IT BURNS!)

And did we mention
The risk of getting STDs
Not just gross hookers have it
Even Dennis Rodman could get a bit
You don't know who Dennis Rodman is?
Well maybe you should watch more basketball
Wait a second this is not about sports
Quick fact! You can't get girls when you're wearing these shorts

Chorus:
When she gives you affection, you better wear protection
That skank might have an infection, are you paying close attention?
In Sex Ed, remember what you read
Just forget what the others have said
get it through your head, use your brain before you go to bed

Your body is growing
You will get hairy
Your little voice will start to change
And your no-no place will feel a bit strange
Your pits will stink
You'll get zits on your face
Without this knowledge you will scare girls away
So listen to this song every day

Monday, November 29, 2010

APABILA CINTA SUDAH DITAKDIRKAN - Superhuman - Episod 3

Hari kedua di kelas Adrian baru sahaja habis.Tenang Adrian mengemas buku dan barang-barang sekolahnya ke dalam begnya.Tiba-tiba datang Nazirah menolong nya mengemas.

"Kau ni lambat la buat kerja Ann."
"Aku letih la hari ni.Kau ni boleh berhenti membebel tak?"
"Kalau aku berhenti membebel,tak seronok pulak kau."
"Yelah tu,terima kasih tolong aku Nazirah."

Adrian terus menggalas beg dan keluar dari bilik darjahnya bersama Nazirah.Sambil berjalan ke pintu keluar sekolah,Adrian dan Nazirah berborak.Adrian suka berjenaka dengan rakan-rakan rapatnya,jadi Nazirah memang tak kering gusi melayan kerenah Adrian walaupun dia memang susah nak tutup mulut.Cuaca memang panas di Malaysia ni.Adrian dan Nazirah tunggu di pondok pegawai keselamatan sekolah.Seperti biasa,belum sempat apa-apa,ayah Nazirah dah tercegat tunggu depan pagar.Sebentar selepas itu ibu Adrian sampai,Adrian terus ke kereta.Setelah masuk ke dalam kereta.

"Ann,hari ni ibu ingat nak duduk rumah nenek dulu.Petang nanti kita balik lah." kata ibu Adrian kepada Adrian.
"Oh,lepas mandi boleh tak ibu hantar Adrian pergi c.c?"
"Nak buat apa?"
"Amir nak online kejap,dah lama tak buka MySpace Amir."
"Okay,tapi Ibu amik dalam pukul 5 la masa ibu nak balik nanti."
"Beres ibu."

Rumah nenek Adrian dekat saja dengan sekolah Adrian.Sampai di rumah neneknya,Adrian bersiap mandi dan makan.Cuaca diluar tiba-tiba mendung.Hujan rintik sudah mula membasahi bumi yang panas.Segar badan Adrian.Ibu Adrian terus menghantar Adrian ke c.c.

Masuk sahaja,Adrian ternampak rakan sekelas Adrian masih dalam uniform sekolah khusyuk sedang mengadap komputer.Lengang rasanya,sikit sahaja pelanggan hari ni.Ada beberapa orang sahaja didalam pusat komputer ini.Adrian ke kaunter dan membayar untuk servis.

Adrian mengambil komputer di sebelah kawan kelasnya.

"Assalamualaikum,Dian."
"Wa'alaikumussalam,Ann." Dian membalas dengan senyuman.
"Semangat kau main game dari tadi aku perhati kau."

Dian gelak kosong sahaja.

Adrian membuka laman sosial MySpace nya sambil memakai headset memasang lagu kegemarannya.Tiada apa sangat dengan MySpace nya.Hanya 2 friend request dan 4 comment setelah sebulan tidak dibukanya.Adrian bukan lah seorang lelaki yang popular,hanya mempunyai hampir 200 rakan MySpace.Sedang dia bermain komputer,masuk SMS.

"Ann,ibu datang ambil pukul 4 nanti." SMS dari ibu nya.

Melihat jam sudah pukul 3.20 p.m.Adrian duduk bersahaja diatas kerusi berborak dengan rakan kelasnya.

"Ann,aku perasan kau gelabah bila bercakap dengan Zu."
"Zu?Siapa tu?"
"Alah,budak baru tu.Zuraini."
"Oh,ada pula aku gelabah kau ni."
"Terang-terang aku nampak la."
"Mana ada.Aku biasa je dengan dia.Kau ada nombor telefon dia?"
"Biasa je,tapi nak nombor telefon dia." gelak Dian.
"Aku bosan lah.Ada orang baru pun okay jugak apa."
"Siapalah nak dekat kau ni,tapi ambil lah ni"

Adrian menyalin simpan ke dalam telefon bimbit nya.Jam sudah tepat pukul 4.Adrian keluar dari situ menunggu di luar.Agak sejuk.beberapa kanak-kanak sedang lalu dalam hujan dengan payung.Adrian tersenyum melihat kanak-kanak itu sambil menghirup bau segar hujan.Adrian membelek nombor telefon Zuraini yang diambil nya tadi.Hatinya mula berdebar lagi.Sedang dia mencari nombor telefon,ibunya sampai di depannya.Beralih pandangannya ke kereta.Terus menyimpan telefon bimbit nya dan masuk ke dalam kereta untuk pulang ke rumah.

Sampai di rumah Adrian mengeluarkan semua barang dan membawa masuk ke dalam rumah dan mengambil mp3 player dan sweater nya dan keluar dari rumahnya.Hujan sudah berhenti,tapi cuaca makin gelap dan kosong sahaja.Kawasan rumah Adrian kebanyakan orang sibuk bekerja.Kosong dan lengang sahaja sepanjang masa.Adrian memasang mp3 dan mencucuk earphone ke dalam telinganya.Sambil berjalan kosong Adrian membawa keluar telefon bimbitnya.Dia memandang sekeliling nya yang kosong itu.memasukkan kedua-dua tangan nya ke dalam poket sweater nya.

Dia mengeluarkan telefon bimbit nya kembali.Menaip.

"Hai zu :)" lalu menghantar kepada Zuraini.

"Ah,kenapa kau gelabah ni Adrian?Lepak lah." kata hati Adrian cuba menenangkan dirinya.

Adrian cuma klik on mp3 nya mendengar lagu Superhuman dari Chris Brown featuring Keri Hilson.

Tiba-tiba berbunyi telefon bimbit Adrian.Suka Adrian ingin melompat.

"Sape ni?" balas Zuraini.
"Ni Adrian,budak yang awak tegur haritu." Adrian membalas.

Adrian khusyuk berbalas SMS dengan Zuraini.

"Watpe je?"
"Tgh tgk hujan kat lua rumah smbil dengar lagu.Ann watpe? :)"
"Tgh jalan je ni.Dgr lagu pe tu?"
"Superhuman :)"
"Eh same lah dgn Ann!"
"Hehe,ade chemistry ni."

Zuraini baik orangnya bagi Adrian.Adrian tidak pernah mendapat layanan sebaik ini dari perempuan.Selalunya,perempuan tidak akan membalas SMS nya ataupun memarahnya.Adrian gembira dengan perkenalannya bersama Zuraini.



Friday, November 26, 2010

ALL THE TRUTH ABOUT AMIR ALLEN!!!

AMIR ALLEN.actually,Amir suke typing in English rather than bahasa melayu.Bukan sebab koya English or what.Just dah terbiasa dari kecik memang Amir kena ajar dengan parent type bende-bende remeh pun kena write dalam English.Sebab tu Amir punye MySpace more tu English :p Add la MySpace Amir ok!!!Blog Amir in Bahasa Melayu sebab Amir tershashul actually.Lagipun kalau Amir tulis dalam English sape lah nak follow Amir kn ;p

Dkt MySpace Amir banyak kawan dgn budak oversea more than Malaysian.Mostly U.S.A.Dorang ingat Amir ni American.I'm Malaysian!!Okey,dah agak panjang Amir mengarut ni.Lepas mukadimah,mukadimah lagi kan.haih.


Amir Allen actually bukan lah name betul Amir.Name betul Amir is Amir A_ _ _ _ F_ _ _ _ Bin A _ _ _ .Malas Amir nak btau korang.Yang rapat dengan Amir konfem konfem tau.Allen dkt blakang ni actually sirname seorang wanita yang pernah bersama Amir di suatu ketika dulu.Cettt jiwang pulok dohh -.- Jadi Amir dengan wanita itu teramat lama.Yes!Sangat sangat lama!Paling lama pernah Amir couple!Nak tau berapa??haa 4 hari.


you guys : -.-""


HAHAHAHAHA.Takdk lah,dah bertahun dah.sampai harini pun still.wink wink ^^ 


Okey,enuf dengan jiwang Amir!!! Amir ade sijil kursus Phtography Amir amek dkt Olympia College mase cuti lepas SPM.Amir boleh lah jadi photographer ni.Pandai lah selok belok photography and modelling ni siket.








So tu picture yang Amir pernah take.Amir punye DSLR model tak power pun.Bukan Nikon,Canon ke Sony tapi FUJIFILM jee.Maybe ade yang probably think Menatang ape yang Amir selalu letak Amiruken tu.Amiruken tu Tag Amir untuk Photography Amir.However,Amir lagi suke pakai camera fon je nak amek gambar.Ringan kot ;)






















Amir edit picture gune Adobe Photoshop.Amir tak pro mane pun.Amir belajar sendiri je pakai bnde gila punye susah nak mati ni.Other than that Amir pakai Pro photo,Photoscape,Picasa,Adobe Illustrator,Photoimpact dan Honestech.Senang lagi pakai software ni dari menatang gile Adobe tu kan ;) Antara hasil tangan Amir dengan AP :




























Tu dari editing Amir lah.Tu semua pun Amir buat Hobi je.Ade orang yang kenal Amir sebab Shuffle dance.Jumpe Amir je jerit "HB!!!".hahaha.A'ah Amir shuffle dulu.Amir buat team kat Kuantan ni Hardstyle Behaviour.Amir rase agak maju jugak lah team HB ni.Amir founder kepada team ni.Amir leader.Amir buat duit pun pakai team ni.hehe.Best actually shuffle ni.Ade yang tak suke shuffle kan.Amir just nak cakap kalau korang pernah join shuffle korang tahu value happinees and enjoy tu ape.About Ape yang keluar dkt TV and so on pasal shuffle ni buat rosak anak dara la gejala sosial tinggi la,masuk club la,minum arak la ape la.Bagi Amir its up to us.Korang yang mengarut pergi buat bende tu sape suruh.Amir ni kepala terus shuffle tak pernah pulak buat semua tu kan.S T U P I D.Kalau nak check out more pasal HB ni ade social web sendiri,sign in je dgn click ni.Kat sane nanti korang just sign up then jadi official members and boleh terima update and mcm-mcm fun.
video



 Sukan?Amir jarang gile bersukan.Tapi kalau orang ajak Amir main bola sepak and futsal :) Amir minat gile  Arsenal F.C.However,favourite footballer Amir bukan lah dari Arsenal.Amir suke Arsenal ni dari Amir kecik lagi.Amir suke Thiery Henry.Gile pro kan France Man ni.

Hah penat dah membebel ni.Amir nk rehat pulak.Ape2 soalan tentang Amir just comment ok.Amir akan reply ;)

Tuesday, November 23, 2010

APABILA CINTA SUDAH DITAKDIRKAN- Dia -Episod 2

"Panas sial lepak kat sini."
"Redha jela."
"Gila kau nak redha tempat panas macam ni!"
"Kau ni kalau campak dalam neraka macam mana lah kan?"
"hahahaha!"

Perbualan Adrian dengan sekumpulan rakannya di waktu perhimpunan untuk hari pertama selepas minggu orientasi bagi sesi tingkatan 4 hari persekolahan.Adrian sebenarnya hanya menunggu namanya disebut untuk mengetahui dimana kelas nya untuk kali ini.Tingkatan 1 sampai tingkatan 3 semuanya Adrian berada di kelas yang rendah.Bagaimana pula dengan tingkatan 4 nya.

"Adrian Fahrien bin Azmi di kelas 4Adil" kata seorang guru yang sedang menyenaraikan nama dan kelas murid-murid.

"Pergh sial,Ann dapat kelas pertama." 
"Mestilah kelas pertama,aku bukan bodoh sangat."
"Kata 6A budak cemerlangkan."
 Adrian terus menggalas beg dan mengikut barisan seperti yang diarahkan cikgu.Adrian berasa amat jengkel dengan tenungan budak-budak di sekolah nya.

"Aku nak pergi masuk mahkamah apa dorang nak pandang pelik macam ni sekali." kata hati Adrian.

Walaupun Adrian jengkel kerana masuk ke kelas pertama,dia masih mempunyai kawan-kawan yang dikenalinya.Sesudah sampai Adrian dengan seorang rakannya pergi ke pejabat sekolah untuk bertanyakan prosedur Biasiswa Yayasan Pahang.Dalam berjalan tiba-tiba ditegur kak Tengku,seorang seniornya.

"Budak kelas 4A kan?"
"A'ah.kenapa?"
"Nanti ada budak perempuan nak masuk kelas kau tahu?Kau ignore je dia."
"Kenapa?"
"Dia tu entah pape kot,mengata orang banyak."
"Oh,okay je.Nak pergi pejabat ni kak."
"Oh,sorry mengganggu korang."

Adrian sampai di pejabat sekolah.Masih sejuk pagi ni.Kawannya pergi bertanya,manakal Adrian berdiri kosong sambil melihat sekitarnya.Ada sesuatu di dalam bilik pengetua yang menarik perhatiannya.Hatinya tiba-tiba berdebar melihat seorang perempuan bergalas beg Converse berwarna pink bersama maknya.Tapi Adrian tak berkesempatan nak melihat wajahnya kerana dia tidak menoleh kearah Adrian.

"Woi,jom gerak tandas jap." sampuk kawannya.
"Oh,jom." Adrian tersedar dalam lekanya.

Sedang Adrian berjalan tenang baru balik dari tandas cuba menghilangkan gelisah dan kebosanan dia,hampir saja di pintu masuk tiba-tiba keluar seorang perempuan yang agak hyper-aktif orangnya.Dia memandang Adrian dan bertanya.

"Korang dari mana ni?"

Adrian tiba-tiba tidak mampu berkata-kata.Dia jarang begini.Yalah,dia memang muka tak tahu malu.

"Pergi tandas tadi." campur rakan Adrian.
"Oh okay." dia membalas dengan senyuman.

Sedang Adrian kaku rakannya menarik dia masuk ke dalam kelas.Adrian duduk dalam kelomok rakan-rakannya berborak.Antara yang ada disitu ialah Ezani,Amin,Yasir,Judin dan Zharif.Semuanya memang dari kelas atasan.Memang agak bijak pandai semuanya.

"Ann,macam mana kau boleh lepas masuk kelas atas ni?"
"Kau tak tahu ke dia dapat 6A?"
"Kau dapat 6A Ann?!"
"Gila pro kau Ann,aku duduk kelas atas dari dulu pun dapat 5A je."
"Habis aku 4A terus.Lagi hebat."

Sedang mereka ashik berborak.Adrian menguap beberapa kali kebosanan mendengar apa yang rakannya borakkan.Dulu dikelas lamanya,mereka selalu borank pasal game,lawak dan bola sepak.Masuk je kelas ni,Adrian kena banyak bercakap tentang pelajaran.

Lalu Adrian menoleh kebelakang.

"Woi Ann!" jerit seorang wanita tiba-tiba datang dari belakang Ann dengan hentakan kakinya.
"Eh,kau Nazirah?!" kejut Adrian melihat perempuan itu.
"Kau pulak yang terkejut tengok aku aku?Aku patot terkejut tengok kau ada dekat sini!" kata perempuan itu.

Nazirah ialah kawan Adrian sejak darjah 5.Nazirah jauh pendiriannya kalau nak dibandingkan dengan Adrian ni.Masa sekolah rendah Adrian suka mengusik Nazirah kerana mereka berdua pengawas sekolah.Walaupun Adrian seorang pengawas sekolah,perangainya tidak seperti pengawas lain.Kerja dia nak main je.Jadi masa UPSR Adrian dapat 3A manakala Nazirah dapat 5A.Nazirah ni memang bijak orangnya.Tapi disebabkan sudah berkawan lama,Adrian yang selalu diejek dan dilemparkan berbagai-bagai cacian selalunya hanya menyimpan dalam hati.Nazirah pula selalu menceritakan masalahnya kepada Adrian.Adrian selalu mencuba yang terbaik dalam menyelesaikan masalah Nazirah.Jadi di sekolah menengah mereka terpisah oleh kedudukan kelas.Nazirah di sekolah memang pelajar terbaik di sekolah.

"Betul juga cakap kau tu." sambung Adrian.
"Aku dengar kau dapat 6A?"
"A'ah."
"Bagus kau ni sebenarnya.Kau buat ni mesti sebab nak dekat dengan aku kan?" usik Nazirah.
"Mungkin.haha."
"I know you."
"Dah la mengarut Nazirah."

Sedang ashik mereka berborak,Adrian merasakan sesuatu yang tak kena dari tadi.Hatinya masih berdebar-debar.Adrian menoleh melihat perempuan tadi.

"Eh Nazirah,siapa nama perempuan tu?"
"Oh budak tu,Zuraini.Kenapa?Berminat?"
"Eh,gila kau."

Zuraini duduk seorang lalu menelan sesuatu sambil minum air kosong yang dibawanya.Dia kelihatan sesat.Walaupun begitu,dia kelihatan peramah.Zuraini mukanya pucat lesu.Kata Amin,Zuraini ni jangan berkawan sangat dengan dia sebab dia teruk.Apa yang Adrian nampak dia hanya wanita biasa saja.

Cikgu Ani tiba-tiba saja mucul dihadapan pintu.Cikgu Ani merupakan Cikgu bahasa melayu kelas 4 Adil.

"Assalamualaikum semua."

Semua pelajar berdiri dan menjawab salamnya dan membacakan doa.Cikgu Ani memandang dengan senyum sinis kepada Adrian.Mungkin kerana Cikgu Ani merasakan Adrian tak mampu untuk berjalan dengan kelas tinggi ini.Walau apa pun,Cikgu Ani mempunyai anak emas nya iaitu rakan karib Adrian sendiri,Nazirah.

Waktu sejarah pula tiba,Adrian berjalan ke tong sampah yang terletak di belakang kelas.Sedang dia berjalan ke tempat duduknya,Zuraini memanggilnya dengan tiba-tiba.

"Ann."

Adrian pandang ke arahnya.

"Sini jap."
"Saya?" tanya Adrian cuba melawan rasa gementarnya.
"Awaklah.Siapa lagi."

Adrian duduk dihadapannya sedang kerusi dihadapannya kosong.

"Ada apa?"
"Sistem teokrasi tu apa?"
"Sistem beraja kot."
"Oh thanks.Awak ni handsome lah sebenarnya."

Adrian muka merah menyala malu dengan apa yang Zuraini baru cakap.Adrian mukanya gelap dan beriras mamak dikatakan dia handsome.Tambahan pula pelajar berhampiran juga dengar apa yang Zuraini cakap.Adrian terus bangun dan pergi ke Nazirah.

"Nazirah,budak baru tu cakap aku handsome."
"Eh yeke?"
"Takkan aku nak main-main pulak."
"Kau jangan nak mengada sangat baru lagi kenal budak tu.Jangan nak percaya sangat apa yang orang cakap.Kau tak kenal hati budi dialagi.Lagipun kau sendiri pun dengar apa yang orang cakap pasal dia kan."
"Yalah,bising je kau ni." 

Sesudah habis waktu sekolah,Adrian pulang dari sekolahnya menaiki kereta yang dipandu ibunya.

Adrian di rumah cabut baju sekolahnya dan baring di atas katilnya.

"Kenapa aku berdebar-debar tadi?"


#############################################################################

Tuesday, November 16, 2010

APABILA CINTA SUDAH DITAKDIRKAN - Adrian Fahrin - Episod 1

"Riuh sungguh masjid ni." kata Adrian kepada dirinya.
Bapa saudaranya baru sahaja bernikah,dan dia hanya berdiri kosong merenung sekitar nya dengan penuh masam mukanya.
"Jom Adrian!" sampuk bapanya dari belakang.
Adrian sedikit terkejut dan melihat bapanya lalu bapanya terus bergerak keluar dari masjid menuju ke kereta.Adrian berjalan selambe mengikut bapanya.
Tiba-tiba kedengaran bunyi telefon Adrian berdering mesej diterimanya.Dia dengan penuh harapan membuka mesej itu.
"Ann ko dpt 1a je..." SMS dari Afiq.
"Mampos aku kena dengan bapak aku macam ni!" kata Adrian dalam hati nya dengan muka penuh gelisah.

Adrian Fahrin seorang pelajar sekolah harian biasa.Umur baru 15 lepasan PMR.Seorang lelaki yang jauh personalitinya kalau dibandingkan dengan namanya yang akan wanita jangka hebat dan berpenampilan "jambu".Adrian hanyalah seorang lelaki biasa dengan badan yang "kering".Dengan paras rupa yang tak seberapa.Dia seorang pelajar yang tak bijak senang nak cakap.


"Dah ready nak ambil result PMR ni ann?" Tanya bapa Adrian kepada nya ketika memandu ke sekolah untuk mengambilkeputusan nya dengan senyum sinis.
"Err,dah kot." Adrian mengya kan saja apa yang bapanya cakap.


Sesudah sampai di sekolah nya.Adrian bersama bapanya terus menuju ke pejabat sekolah.Adrian dibelakang bapanya berpeluh-peluh gelisah ingin menerima keputusan PMR yang teruk itu.


"Ya Allah,kenapa aku harus diseksa begini!" kata Adrian dalam hatinya.


Sampai di hadapan pintu Adrian dengan muka penuh redha memasuki bilik pengetua bersama bapanya.


"Eh,ada lagi orang ingin mengaambil keputusan,duduk encik." kata puan Hamimah pengetua sekolah kepada bapa Adrian.
"Terima kasih puan.Sorry lambat datang nak ambil result ni sebab Adrian ada majlis perkahwinaan bapa saudara nya" kata bapa Adrian kepada puan Hamimah dengan senyuman.
"Hah Ann macam mana rasa result ann ni?" Sapa pengetua kepada Adrian sambil cuba menyelak dalam lacinya result PMR pelajarnya itu.
"Okey je kot"
"Okey je kot macam mane tu?"
"Macam tu lah." Adrian berbunyi dengan lemah sambil kepala menunduk kebawah.


Tiba-tiba senyap bilik tanpa balasan perbualan mereka.Muka puan Hamimah penuh kejutan.Adrian bertambah gelisah menelan air liur.Bapa Adrian pula menunggu dengan penuh harapan.


"Ann rasa dapat berapa?" 
"6A kot" Adrian cuba untuk tidak kecewakan bapa nya lagi.
"Haha,Apa yang dapat B?"
"Matematik dengan Sains kot."
"Tahniah Ann dapat 6A."


Adrian terkejut beruk memandang muka puan Hamimah dengan penuh rasa pelik lalu merampas keputusan dan menenung bagai nak tembus slip result tu.


"6A2B?!Dah terbalik apa dunia ni?!"

Bapa Adrian terus bangun dah mengucap terima kasih dengan muka penuh gembira dan keluar dari pejabat.Adrian ikut masih tidak percaya dengan apa yang terjadi.Yelah,dia tak pernah dapat walaupun 2A sejak masuk sekolah menengah.Kerja dia,main,borak,buat lawak dan mengganggu orang.Adrian pula dari kelas yang rendah.Tambahan pula ada pelajar yang melabelkan dia sebagai Looser sekolah.

Sampai di rumah semua ahli keluarga tersenyum lebar dengan keputusan Adrian walaupun dia masih kebingungan.Bapanya membawa keluarganya pergi makan Western Food Pakcik Badar yang menjadi kegemaran Adrian sejak kecil lagi pada malam tu.

Apabila balik dari kedai makan semua letih terus masuk ke bilik masing-masing untuk tidur.Adrian masuk ke bilik dia sengan perlahan masih memikirkan apa yang terjadi sebenarnya.Dia terduduk di atas katil nya dan menyandar memandang ke atas.


"Ya Allah,apa baru terjadi ni?Kenapa tiba-tiba boleh kau kasi aku 6A?Sebelum ni aku mintak tak pernah pulak dapat.Apa-apa pun Alhamdulillah syukur."


Tertutup matanya keletihan.


"Tak sabar nak masuk sekolah jadi budak pandai!" kata Adrian perlahan pada dirinya dengan senyum berada sahaja sebelum terlelap.



##########################################################################


Sunday, November 14, 2010

ANTARA JUSTIN BIEBER & JUSTIN TIMBERLAKE,AMIR ALLEN LAGI HANDSOME!!!


 LOOSE!!!

JB kipas: F**K YOU LAH AMIR ALLEN YANG HODOH LAGI CETEK ILMU!!

JT kipas: BONTOT AYAM LAH YOU FAGOT GOT GOAT AMIR KENTOT SIAM!!

AA kipas: AMIR KAU JIJIK SBB CAKAP KAU YANG HODOH TU HANDSOME DARI JB!!

Okey guys.Topic kita pada hari ni actualy MENGAPA AMIR MELEPASKAN TAWARAN BERDUET DGN JUSTIN  BIEBER DAN JUSTIN TIMBERLAKE!!!

You guys:


HAHAHAHAHAHA!tipu jelah!
*bajet ade orang pcye kau amir -.-"

Anyway,tajuk sebenar yang Amir nak cakap dkt sini kenapa JB lebih digilai wanita berbanding JT?Ya adik-adik semua,itulah tajuk yang kita akan bincang pada harini.

First of all,mase mula2 amir kenal JB ni dengar lagu die dalam radio.Lagu one time tak silap.Amir cakap "gedik sial negro ni menyanyi".sekali omputih daa.JT amir takpyah crite pun korang tahu kan.Yang katang sexy kena clash dgn Lembing Britney(Britney Spears) tu.Tgk lah dialog kat atas tu saje dah cukup,PEMINAT AMIR KUTUK AMIR KERANA JB?!Kenape tak kutuk for JT?

Nak kata JB ni handsome,amir lagi handsome.hmm nak kata JB ni puberty pun belum tentu.Nak kate JB ni berbakat,Amir lagi berbakat kan.JT yang dari nyanyi dkt Disney,masuk Nsync,Kelua Nsync,kena dump sane kena dump sini,tapi takdk lah pmpuan tergile mcm gile dkt JB kn.

Kalau kawan korang tanye kenape JB famous eh.Korang nak jawab hape?!Kate up-to-date sangat!ha jawab lah.okey2,korang jawab satu perkataan je dkt dorang.NASIB JE MAMAT TU FAMOUS.satu perkataan lah sangat kan.tapi siriesly la,c'mon malaysian!Justin Timberlake tu dari tak puberty sampai dah berape juta puberty dah pun still tak mcm JB!JB just sitting on a bench pgg gitar dah menyanyi lagu orang lain then naik begitu drastik ya anak-anak.

Drop your comment with antara AA,JB,JT siape lebih handsome? ;)

FOLLOW MY BLOG.