Monday, August 8, 2011

RIPPING OFF MY BEAUTIFUL GUITAR WITH AFTERLIFE!

SELEPAS HIDUP SOLO!sedikit salah takpe kan kawan?feel free to drop any comment!



Friday, July 22, 2011

TOP 10 GREATEST GUITARIS IN THE HISTORY!!!

Amir really into this thing ok guys.Korang boleh la search untuk video semua guitarist ni ok kt youtube.skang pkul 3 pagi.penat nak buat kerja kerja mcm ni.This is what Amir list-out based on album sold,sponsored,money,performance,fans,lesson dvd and signature guitar.


10. YNGWIE MALMSTEEN




OK guys,tgk picture ni saje rase mcm tak boleh tidor mlm kn.Dengan asap penuh,Mungkin ada yang cakap,"mamat ni main gitar sambil kentot sampai keluar asap mcm tu,memang lah die hebat!".Ok pricks,bukan mcm tu ok!Amir tau korang nak bace name die mesti bunyi mcm ni  YNGDWUJFMSCBSHJC  kn?

Signature guitar : Fender
Video to be highlight : Arpegios from hell
Description :He's using the arpegios,or what malysian people commonly call it sweep picking like HELL fast and widely used in this vid!


 9. HERMAN LI

Manusia ni pelat nak mati.Dia sendiri tak pandai sebut nama die."Herrow,i'm Herman Ri".WTF?!haha.okay dia ni kalau tak silap American chineese,tangan dia bapak la gile lagu and creative dgn tremolo system yang die ade.Usualy mamat ni mcm mamat muse,banyak pakai efek digital.sound cool and laju pulak.

Signature guitar : Ibanez
Video to highlight : So far away / Herman li video effect
Description : So far away tu lagu die dgn band die,fast picking solo/satu lagu tu tnjuk how cool he is with his creative lil mindfreak.


8.PAUL GILBERT

One word.Humble.mamat ni mmg humble gle.die main ade style and very good in any kind of genre.semua dia pandai.and die ni mmg banyak gle workout dlm dvd lesson.

Signature guitar : Ibanez
Video to be highlight : Paul gilbert Crazy guitar solo
Description : Genious stuff!Tapping,pentatonic scale,pull off,harmer on,string skipping.Everything is done nicely!and mase tu dia masih muda.IDK mcm mane sound dia kalau dia buat crazy solo skang!


7.JOE SATRIANI








Alalala,comel je pic ni kan?JANGAN TERPEDAYA.DIA NI SEBENARNYA BOTAK,SKINHEAD!haha.buat lawak je.tapi die mmg botak ok -.-.Anyway,Amir tak berapa into sangat dengan music dia ni.So idk what to comment.haha.

Signature guitar : Ibanez & PRS
Video to be highlight : Banyak sangat,try je type joe satriani ok!dia more to alternate picking technique.


6.ZAKK WYLDE

Amir pelik binti Hairan la.Kenapa dalam gambar nak macho kiut je sekor2,tapi kalau tgk depan2.bluek.chey2 bajet aku handsome sangat.Anyway,mamat ni agak hebat la.dia pernah berganding banyak kali dengan great guitaris and dalam band ozzy osbourne.

Signature guitar : Gibson
Video to be highlight : dia naik sebab solo dorang dlm ozzy osbourne.checkout je music2 die ok.



6. JASON BECKER

Jason becker,bapak gile pro.comel je signature guitar die.Any way praise for him.Amir tak tau ape sebenarnya happen,tapi skang ni die lumpuh tak boleh bejalan,tak boleh bergerak,tak blh bercakap :( See,this guy can do sick performance.Sape cakap main guitar kena ade 2 tangan?Jason becker main pakai sebelah tangan je!And better,he play yoyo at the other hand!

Signature guitar : Paradise
Video to be highlight : Cacophy solo
Description : Tengok sendiri,bawak bald takot terkencing.hihii.


5. JOHN PETRUCCI
Guy from Dream theatre.This dude is sick,mana2 video guitarist solo,semua ada orang buat cover.Tapi glasgow kiss solo mamat ni takdk sekor pun mampu buat.NO ONE EVER.GLASSGOW KISS.

Signature guitar : Earnie Ball
Video to be higlight : John petrucci - Glassgow kiss solo
 Description : Susah sangat solo nye!Even the simple technigue mamat ni susahkan nye.no wonder la takdk cover ^^'

5.SYNYSTER GATES

Currently,Amir rase at this time ni la guitarist paling digiali orang.Synyster gates.tu memang right spell die ok.Amir dulu pun ingat SYNSter,tapi actualy it's SYNYSter.Anyway mamat ni banyak dapat comment yang dia tak desearve it sbb solo performance dia tak bgus sangat,tapi from album amir rase die make a melodic sick solo.

Signature guitar : Schecter
Video to be highlight : Afterlife solo
Description : Very fast solo man.BADDASS.


4.STEVE VAI




 Manusia kurus ni selalu main lagu dgn tremolo die it sound a little bit unique.Most of all muka die jugak menjadi tademark die.Amir rasa tag line die ni "Lempang la muka aku cepat :)".Kalau tak caye pergi tgk video die.

Signature guitar : Ibanez
Video to be highlight : Steve vai crazy performance
Description : CARZY ASS HELL MAN!


3.EDDIE VAN HALEN

Amir rase die ni antara manusia yang epic dalam sejarah music guitar.ERUPTION single crazy solo die yang buat semua terkentot ble dengar.belum tgk die perform.Die ni perform gile jugak.Tapping technique die yang jadi ikutan orang sampai skang.

Signature guitar : Kramer
Video to be highlight : Eruption



2.DIMEBAG DARRELL



TREMENDOUS GUITAR PLAYER.CRAZY.everything yang die buat memang gile.Solo performance yang energetic.Metal shred.dive bomb mamat ni paling gile.BEST FOREVER.mendiang dimebag darrell.

Signature guitar : Washburn & Dean(own guitar brand)
Video to be highlight : DIMEBAG DARRELL
Description : watch and learn.pfts!watch and wonder.


1.SLASH

EPIC ALL THE TIME,SLASH.Acceptable music,good for ear and many more.Try dengar lagu dia,very nice,semua guitarist admire mamat ni sbb great history in guitar.Die may not crazy in performance tapi ape yang die try focus dalam music is feeling.Sebab tu dia always on top!

Signature guitar : Gibson
Video to be highlight : banyak.check out je ok!


 FOLLOW ME GUYS ^^

Saturday, May 21, 2011

HOW TO DRESS UP LIKE JUSTIN BEAVER!!!

Amir : HOLLA HOLLA HOLLA HOLLA HOLLA HOLLA HOLLA HOLLA HOLLA HOLLA

you guys :


Amir : OKAYYYYYYYYYYYYYYYY


you guys:


Amir : Ahh,wutt evaa!Okay guys!Harini Amir nak teach you guys HOW TO DRESS LIKE THE SUPERSTAR JUSTIN BIEBER!TADAAAAAAA!




Errr Wait.Itu Justin Beaver -________________________- Okay mistake.hihii TADAAAAAAAAAAAAAA



Hihihi comel kan.HAHAHAHAHA.just forget about it.Apa yang you guys must set dalam kepala sekarang is DATO' TAN SRI TUN DR. Ir. Amir akan turn you all punya dress into a SUPERSTAR!Just like Justin Bieber here!

SO HERE WE GOOOOOOOOOOOOOOOO!!!

1.RESTRICTED ONLY FOR UNPUBERTY PEOPLE ONLY!
Ahh!Ini syarat yang wajib korang semua mesti patuhi sebelum Amir mengubah dress korang.bukan senang nak jadi justin BIBIR okay!Mcm nak naik roller coster ada penjaga tgk tinggi dulu kan sebelum main.Kalau pendek tak boleh naik.Begitu juga dengan yang ini.Tapi korang yang dah sampai Tahap paling kanan dalam gambar tu sorry la ye.Paling kuat yang tengah tu.Kecil kecil je boleh ok! ^^


2.GET A COOL CAP!

SO yeah guys.lepas byk Amir check out about Jah-steam,Amir notice dia byk pakai cap mcm die botak walaupun rambutnya lebat.So you guys kena check out byk cap hip hop!Macam dalam gambar yang Amir pamerkan ni.Its just so cute ok!awww So much love from Belieber/Beleber <3 

3.FIND A JACKET OR SWEATER!
YES GUYS!HOODIES OR JACKET akan membuat korang kelihatan lebih BIBIR.Amir cari pic ni bagai nak rak ok.Susah gile.Banyak hoodis I <3 JUSTIN BEAVER/BIEBER IS A DICK.HAHAHAHAHAHAHA Gelak je mampu.Jangan marah ok.Kalau rase marah sangat,cara paling mudah untuk meredakan marah mengikut kajian seorang pengkaji dari University of Oxford,Prof. Dr. Aansjbjed.dkllsajwdbj berkata adalah dengan klik butang follow yang di sediakan di blog ini.hm.Pelik -.- Oh well.

4.SUPRA + SSSSSSSSSS

Nampak itu?!Artis gila selepas lepas Lady Gaga iaitu rihanna pun pakai Supra.Korang kena beli supra sbb Chase-steam ialah duta kasut natang ni.Oh well Amir just have to said AMIR ADA JUGAK SUPRA.HIHIHIIIIII Bukan sekadar Supra.Tapi Supra TK Society Red Metalic Limited Edition!Okay maybe namanya Supra tapi..hm..you know...hm...papelah -.-"

5.JUST-IN YOUR CROTCH
Ini adalah satu teknik yang bagi Amir BIJAK!Selepas saya melakukan kajian,dengan mengikat faktor umur dan hormon dengan cara hidup dan suhu persekitaran di Hollywood,Amir yakin yang dia punya "penis hair" berbulu dengan lebat kini.Jadi ini kebarangkalian dia gatal dan menggaru nya.Apape pun,Ini satu teknik yang korang kena mahir untuk jadi justin bieber ^^








OHYEAH GUYS.SELAMAT MENCUBA DAN SELAMAT BERAMAH!FOLLOW BLOG AMIR :)

Sunday, May 15, 2011

APABILA CINTA SUDAH DITAKDIRKAN - Hanyut - Episod 4

Sudah hampir seminggu Adrian terus berhubung dengan Zuraini.Terus bermesej melalui telefon.Adrian makin melupakan Nazirah rakan baiknya.Adrian di sekolah semakin rapat dengan Zuraini.Pantang ada selingan siket sahaja,mereka berdua akan berborak.Bahagia nampaknya mereka berdua.Tiba-tiba Nazirah datang menegur.

"Dah lupa aku nampak nya kau Ann"

"Eh,mana ada,kau selalu di hatiku.haha" gelak Adrian.

"Kau ni gila apa Ann!"

Seluruh kelas tiba-tiba senyap tersentak sengan jeritan Nazirah.Nazirah tiba-tiba mengalirkan air mata lari keluar bilik darjah.Zuraini dengan muka tidak bersalahnya.Adrian kebingungan.Seluruh pelajar kelas memandang Adrian.Adrian berasa amat bersalah.Dengan muka yang keliru meninggalkan Zuraini terus keluar ke kelas mencari Nazirah.

Adrian nampak Nazirah sedang berlari sambil menangis.Tiba-tiba loceng berdering.Sedang Adrian mengejar Nazirah,banyak pelajar keluar dari kelas ingin ke kantin.Penuh di kawasan koridor.Adrrian terus cuba mengejar Nazirah.Makin lama kelibat Nazirah hilang disebabkan sesak di kawasan itu.

Yasir dalam perjalanan ke kantin terserempak dengan Adrian.

"Ann,kau kenapa muka macam ayam tak dapat kentot je?haha" Yasir cuba menceriakan keadaan.

Tapi Adrian tetap senyap dengan muka yang penuh hiba.

Adrian pulang ke bilik dajah nya duduk seorang.

"Kenapa agak nya Naziah tiba-tiba marah betul dengan aku?"

"Aku ada buat salah ke?"

"Aku rasa dia memang suka dengan jenaka aku,kenapa tiba-tiba dia berkelakuan begitu?"

Sepanjang waktu,Nazirah tidak balik ke kelas.

"Apa-apa pun aku mesti minta maaf" kata Adrian.

"Mesti dia balik ke sini juga untuk mengambil beg nya" sambungnya.

Adrian tetap menunggu kehadiran Nazirah pulang ke kelas.Tapi tidak juga tiba sehingga waktu terakhir.Zuraini menemani Adrian sambil cuba memujuk Adrian supaya tidak bersedih.Adrian membawa pulang beg Nazirah.

Pulang saja kerumah Adrian mencari telefon bimbit nya.Belum semppat apa-apa sudah ada mesej daripada Zuraini.

"ANN :)"

"Zu memang betul mengambil kisah pasal aku,walaupun aku jauh buruk darinya." kata hati Adrian sambil tersenyum sorang.

Adrian membalas mesej Zu,dan mereka terus berbalas mesej sehingga Adrian tertidur kerana keletihan.

############################################################################

Thursday, May 12, 2011

THIS IS THE BEST POPPING DANCE CREW EVER EXIST IN THE HISTORY OF MANKIND!!!

Holla holla bolla!!!Whadda do shawty!!

You guys :




Camon guys!!!Takkan hari2 nak tnjuk bnde tu kt Amir?!Ni den nok menangis jo nampok korang buat begitu!!


Amir :








Ahhhh!lupakan segala itu!Okey topic kite pada hari ini hari yang indah ialah MY BEST DANCE CREW!!!
So Amir dah been in dancing ni dah berape lame kan.Showdown tu.Alah,malas masuk jeeee.

you guys : 

  
CAMON GUYS!!!ERGHH!serious ni!haha
So lepas search sane sini.Memang Amir dpt letak this 2 group as gempak gile lah!
CHECK THIS OUT MONKEY!!!


JABBAWOCKEEZ



This group dah cukup famous.kalau korang tak tahu lagi boleh bunuh diri,dalam erti kata lain.follow blog Amir.HUAHAHAHAHAHAHA.Antara achievement yang Amir noticed is dorang juara AMERICA'S BEST DANCE CREW season 1.Group ni jugak ade masuk dlm movie Step up 2 kalau tak silap,tapi scene die tpaksa di delet xtahu knape.Menjadi duta Ford and Pepsi.




PAREOTICS




Ni popping group asia.Also juara AMERICA'S BEST DANCE CREW season 5.Dorang ni dancer dalam videoclip Justin Bieber-Somebody to Love.


FOLLOW MY BLOG :)